I gamle dage var det således, at du gerne skulle kunne stille sikkerhed i en ejendel eller ejendom for at kunne låne penge. Sådan er det heldigvis ikke mere.

Det er blevet langt nemmere for alle mennesker at gå ud og låne penge, uanset om de har noget at kunne stille som sikkerhed for lånet eller ej.

Der er naturligvis stadig en række krav til dig fra låneudbyderens side, men det handler kun i få tilfælde om, hvad du kan stille som sikkerhed. Mange låneudbydere har bare en række almindelige standardkrav, som vi kommer nærmere ind på lige om lidt. Krav, som langt de fleste mennesker i forvejen lever op til.

Dermed er det altså ikke svært at gå ud og låne penge. Så hvis du står og mangler penge og gerne vil låne dig til dem, er der rigtig gode chancer for, at det sagtens kan lade sig gøre. I hvert fald hvis du vælger at ansøge om dit lån online, hvor du har rigtig mange låneudbydere at vælge imellem.

Gør det muligt for alle at låne penge

I takt med at der er kommet en lang række online låneudbydere, og at vi har fået mange nye lånetyper som eksempelvis kviklånet, gør det muligt for mange flere mennesker rent faktisk at låne penge, som de måske ellers ikke ville have haft mulighed for førhen.

Og der er ikke kun tale om små lån på et par tusinde kroner. Du kan flere steder låne helt op imod 100.000 kroner eller derover uden at skulle stille nogle former for sikkerhed. Så hvad enten du har brug for et par tusinde kroner til weekenden eller 100.000 kroner til en ny bil, kan det altså flere steder lade sig gøre uden at stille sikkerhed for lånet.

Denne udvikling af markedet har gjort det meget mere retfærdigt for alle danskere, da det på den måde er muligt for alle at låne penge. Kan du stille sikkerhed, kan det være, du kan gå i banken og få en række bedre betingelser for dit lån, end hvis du skal låne via en online låneudbyder. Men det ændrer stadig ikke på det faktum, at det trods alt stadig er muligt at låne penge, selvom du ikke har mulighed for at stille sikkerhed.

De 5 mest almindelige krav for at kunne låne penge

Som vi indledningsvis var inde på, er der som regel en række almindelige krav, du som låneansøger skal leve op til, hvis du vil gøre dig forhåbninger om rent faktisk at blive godkendt til at kunne låne penge. Herunder kommer vi ind på de fem mest almindelige krav, du vil støde på, når du skal til at låne penge online.

  • Alder – Du skal som udgangspunkt være minimum 18 år gammel for at kunne ansøge om et lån i Danmark. Dog er der flere låneudbydere, der har et højere alderskrav på eksempelvis 21, 23 eller 25 år. Men mange steder kan du nøjes med bare at være 18.
  • Ikke optaget i RKI – Hos stort set alle låneudbydere gælder det også, at du ikke må være optaget i RKI eller Debitor Registeret. Er du så uheldig at være havnet i eksempelvis RKI, skal du i så fald få afklaret din nuværende gæld, før du kan ansøge om nye lån.
  • Dansk statsborger – Du skal også være dansk statsborger for at kunne låne penge. Det gælder bl.a. dansk CPR-nummer, dansk bankkonto og en dansk folkeregisteradresse. Dermed kan du eksempelvis ikke få udbetalt pengene til en udenlandsk bankkonto. Du skal have en dansk konto, hvis du vil låne penge hos danske låneudbydere.
  • NEM-id – Skal du låne penge online, skal du også have et NEM-id, da det ellers ikke er muligt at fuldføre processen. Med dit NEM-id skal du nemlig underskrive låneaftalen, og det kan du ikke gøre på andre måder digitalt end med dit NEM-id.
  • Fast indtægt – Hos en række låneudbydere er det også et alment krav, at du skal have en fast indtægt, før du kan blive godkendt til at låne penge. Det behøver dog ikke nødvendigvis at være i form af et job, da faste indtægter som eksempelvis pension også er godkendt.

Slut med at stille hus og bil som sikkerhed

Dermed er det altså slut med at skulle stille både hus og bil som sikkerhed for at kunne ansøge om at låne penge. Og det er også kun en række af stederne, hvor du skal en fast indtægt for at blive godkendt. Der er låneudbydere, der ikke har dette krav til dig.

Står du og mangler penge, og har du hverken bil eller bolig at kunne stille som sikkerhed, skal du ikke være bekymret. Det kan nemlig stadig sagtens lade sig gøre for dig at ansøge og blive godkendt til et lån – i hvert fald hvis du ansøger online.

Lån penge uden sikkerhed
Lån penge uden sikkerhed