Hvis du har flere forskellige lån hos flere forskellige kreditorer, og hvis du har svært ved at overskue afdragene hver eneste måned på samtlige lån, kan det være en rigtig god idé at overveje at få lavet dig et samlelån, så du på den måde får et bedre overblik over din økonomi.

Med et samlelån er det meget nemmere at holde styr på, hvor meget du skal afdrage hver eneste måned, og hvem du skal betale til. I stedet for at have en lang række forskellige kreditorer, kan du med et samlelån nøjes med at betale af på kun et enkelt lån.

Et samlelån gør det ikke nødvendigvis billigere for dig samlet set. Du kan sagtens ende med at få et samlelån, der er dyrere end dine nuværende kreditorer. Men du kan også være heldig at få samlet dit lån et sted, hvor du slipper med en billigere rente end den, du har på nuværende tidspunkt hos dine nuværende kreditorer.

Men selvom det ikke nødvendigvis bliver billigere for dig, bliver det stadig meget mere overskueligt for dig at få styr på din privatøkonomi. Med et samlelån er det slut med 10 forskellige regninger hver måned til 10 forskellige kreditorer. Nu kan du nøjes med en samlet regning til en enkelt kreditor.

Brug tid på at finde det bedste samlelån på markedet

Hvis det lyder som den rette løsning for dig at få samlet alle dine lån et og samme sted, kan det være smart at sammenligne alle dine muligheder, så du på den måde kan finde frem til det bedste og ikke mindst billigste sted at oprette dit nye samlelån.

Der er mange kreditorer på markedet, der kan tilbyde dig at få et samlelån hos dem. Derfor er det også så meget desto vigtigere at sammenligne dine mange muligheder, så du ikke ender med at få et lån hos en af dyre udbydere.

Hvis du er smart, gør du brug af en af de mange sammenligningshjemmesider, der hurtigt og nemt kan hjælpe dig med automatisk at sammenligne priserne på alle typer af lån – herunder naturligvis også et samlelån.

Selvom det kan være irriterende at skulle sidde og bruge tid på dette, kan det være tid givet rigtig godt ud, da der kan være mange tusinde kroners forskel på de mange forskellige udbydere af samlelån på markedet. Så hellere bruge de 20 minutter, eller hvor lang tid det tager, hvis du kan spare flere tusinde kroner på det.

En regning i stedet for 20

Kender du det med at få en lang række regninger i postkassen hver eneste måned fra mange forskellige kreditorer, som alle forventer at du afdrager på lige netop deres kreditaftale? Det samme gør mange andre danskere.

Det er også derfor, det er blevet så populært at gøre brug af lige netop samlelånet, fordi du i fremtiden så vil slippe for at skulle stå og vælge og vrage mellem de mange regninger, der lander hos dig hver eneste måned. Med et samlelån har du kun en samlet regning at skulle bekymre dig om.

Et samlelån fungerer på den måde, at du samler alt din gæld hos en enkelt kreditor, hvor du så låner penge nok til at betale alle dine nuværende kreditorer ud på en gang. På den måde står du tilbage med kun et enkelt større lån, som du så skal afdrage på i fremtiden.

Alt afhængig hvor du vælger at få oprettet dit samlelån, er der gode muligheder for at få en længere løbetid på dit samlelån end på dine nuværende lån, som du afdrager på hver måned i øjeblikket. Og med en længere løbetid kan du være heldig at få en lavere månedlig ydelse.

En længere løbetid betyder på den anden side så også, at der går længere tid, før du er kvit med din gæld. Men til gengæld skal du måske kun afdrage det halve om måneden sammenlignet med din nuværende ydelse.

Det kan så betyde, at din afbetaling bliver forlænget, men til gengæld har du mulighed for rent faktisk at afdrage hver måned, og du har kun det ene lån at skulle bekymre dig om. Det giver dig hver måned et større rådighedsbeløb, som du kan bruge til rent faktisk at leve for.

Læs alle betingelserne for dit kommende samlelån inden du ansøger

Dette gør sig ikke kun gældende for samlelån, men for alle typer lån du på et eller andet tidspunkt kommer til at overveje at anskaffe dig. Det er altid en god tommelfingerregel at sætte dig ned og bruge tid på at læse betingelserne for det enkelte lån, inden du vælger at ansøge.

På den måde er du altid sikker på, hvad du skriver dig op til, og der kan ikke komme nogle ubehagelige overraskelser på et eller andet tidspunkt, fordi du har undersøgt til punkt og prikke, hvad dit lån indebærer.

Hvis du ikke selv har styr på alle de termer og ord, der står i sådanne betingelser, er det en rigtig god idé at sætte dig sammen med en, der kan hjælpe dig med at gøre det mere forståeligt. Så har du en ven, kollega eller et familiemedlem, der virker til at have styr på disse begreber, er det en rigtig god idé at sætte dig ned med vedkommende og kigge betingelserne igennem.

Det er især en god idé, når du skal have dig et samlelån, fordi et samlelån som regel er på et større beløb, da det skal dække alle dine nuværende lån.

Det er naturligvis også en god idé, selvom du bare skal låne et par tusinde kroner, men der er trods alt lidt mere på spil, hvis det gælder et lån som et samlelån, hvor der kan være tale om at låne op imod flere hundrede tusinde kroner.

Hvis du ikke har en i dit netværk, der kan hjælpe dig med at kigge på betingelserne, kan du altid vælge at ringe til den enkelte udbyders kundeservice for at høre, om de har mulighed for yderligere at forklare de begreber eller termer, som du er i tvivl om.

Få dig et samlelån i dag

Så er du ved at miste overblikket over din økonomi, er det måske det helt rette valg for dig at få dig et samlelån, så du på den måde let kan danne dig et overblik over, hvor meget du skylder, til hvem du skylder pengene, og hvornår du er færdig med at betale af på din gæld.

Samlelånet gør det hele meget nemmere for dig at overskue, og på den måde kan du så småt begynde at tælle ned til den dag, hvor du ikke længere har gæld, du skal betale af på.

Samlelån - Saml dine lån i ét lån og spar mange penge - Nemt og sikkert
Samlelån – Saml dine lån i ét lån og spar mange penge – Nemt og sikkert