Hvis du gerne vil låne penge, er den nemmeste måde at gøre det ved at gå på nettet. Men hvis du er en af de mange danskere, der er så uheldig at stå i RKI, kan det stadig være en udfordring at finde et sted, der godkender låneansøgninger fra dig. Bemærk dog at ingen af disse udbydere lover dig lån trods RKI. De lover dig kun at RKI ikke er nogen hindring i sig selv. Du skal fortsat igennem en individuel kreditvurdering inden det besluttes om du kan låne.

Hvad en kautionist er, og hvor du kan gå hen for at låne penge, når du er i RKI, tager vi et nærmere kig på her, hvor du også får et par tips til at komme ud af RKI igen, så du fremover ikke har lige så svært ved at optage nye lån.

Hvad er en kautionist, og hvorfor er det relevant for dig?

En kautionist er en, som kan stå inde for dig og dit lån. Det er en person, der skriver under på og giver samtykke til, at vedkommende vil betale kreditoren for dig, hvis du ikke selv har mulighed for det.

Der er som sådan ikke nogen regler for, hvem der må og ikke må kautionere for dig, så længe vedkommende bare er over 18 år gammel. Hos nogle kreditorer kan der dog også være en maksimal aldersgrænse for at blive kautionist.

Det er relevant for dig at vide lidt om, hvad en kautionist er, og hvem der kan blive det, hvis du har et ønske om at låne penge på trods af RKI. For her kan det nemlig være nødvendigt for dig at få en til at kautionere for dig.

En stor procentdel af de låneudbydere, der tilbyder dig at låne penge på trods af RKI, har nemlig et krav om, at du skal have en til at kautionere for lånet, så kreditoren er sikker på, at der er en, der kan stå inde for lånet, hvis det ikke lykkes dig at overholde tilbagebetalingen.

Hvem kan kautionere for mig?

Foruden at skulle være over 18 år gammel, er der som sådan ikke nogle andre regler for, hvem der må og ikke må kautionere for dig.

Det vil med andre ord altså sige, at du kan få eksempelvis en ven, et familiemedlem eller en kollega til at kautionere for dig, hvis de har lyst til det.

Det er dog vigtigt lige at bemærke, at bare fordi du har en person i dit netværk, der har lyst til at kautionere for dig, er det ikke sikkert, at vedkommende får mulighed for det. Kautionisten skal nemlig godkendes af kreditoren, før personen kan kautionere for dit lån. Og det er helt op til den enkelte udbyder af lånet at afgøre, om de finder den udvalgte kautionist egnet eller ej.

Der kan være flere punkter, der kan gøre det nemmere for en person at blive kautionist. Har vedkommende mulighed for at stille sikkerhed, kan det eksempelvis øge chancerne for at blive godkendt som kautionist markant. Især hvis der er tale om en boligejer.

Hvor kan jeg låne penge på trods af RKI?

Hvis du har brug for at låne penge på trods af RKI, kan det være en god idé allerede nu at gå i gang med at lede efter en person, der har mulighed for at kautionere for dig, når du skal oprette dit nye lån.

Når du har fundet en person, som gerne vil kautionere for lånet, kan du vælge at gå ind til en af låneudbydere, der tilbyder lige netop denne løsning. Du kan eksempelvis vælge at tage et nærmere kig på en udbyder som Tando Lån, som har specialiseret sig i lån på trods af RKI.

Se udbyderne af lån trods RKI i toppen af denne side. Bemærk at de alle laver en kreditvurdering, samt at du skal stille sikkerhed via bolig eller en kautionist etc.

Gør dig selv en tjeneste og kom ud af RKI

Men selvom det er muligt for dig at låne penge på trods af RKI, kan det være en rigtig god idé lige at overveje en ekstra gang, om det nu også er det rigtige for dig at gøre i den situation, som du står i lige nu.

Hvis du ikke død og pine har brug for pengene her og nu, bør du hellere lade være med at optage nye lån, så længe du er optaget i RKI. Omvendt bør du i stedet lægge en plan for at få betalt din nuværende gæld af, og så kan du altid vælge at få nye lån, når du igen er fri for RKI.

Alt afhængig af din gælds størrelse behøver det ikke at være særlig svært at komme ud af RKI. Du skal bare sørge for at få betalt din nuværende gæld af, og så vil du automatisk blive slettet i det register.

Så prøv at lægge en plan for at få betalt din nuværende gæld af i stedet for at lægge planer for nye lån, så længe du er i RKI. På den måde bliver din privatøkonomi meget mere overskuelig for dig, og du får samtidig nemmere ved at optage nye lån i fremtiden.

Læs desuden mere om lån trods RKI hos lantrodsrki.dk

Hvor kan jeg låne penge på trods af RKI?
Hvor kan jeg låne penge på trods af RKI?