Er et kviklån noget for mig?

Et kviklån er en nem og hurtig måde at låne penge til forbrug. Det er dog ikke en lige god idé for alle. Her får du en tjekliste til at vurdere, om et kviklån er noget for dig.

Kviklån er populære som aldrig før, og nettet vrimler med dem. De fleste har mulighed for at tage et hurtigt lån og have pengene på kontoen umiddelbart efter. Selvom de fleste har mulighed for det, er det dog ikke alle der bør gøre det.

Måske er du en af dem? Herunder får du et par overvejelser, du bør gøre dig, inden du optager et kviklån.

Læg et budget

Før du låner penge – uanset, om det er på nettet eller i banken – bør du lægge et budget, så du har et overblik over, hvor mange udgifter du har, og hvor mange penge du tjener. Uden et overblik over din økonomi, er det umuligt for dig at vurdere, om du har råd til at låne penge.

Selvom du låner penge, fordi du ikke selv har dem på din konto, er det nødvendigt, at du vurderer, om du har råd til at betale for låneomkostningerne. Det er ikke bare de penge, du låner, der skal betales tilbage. Det er også renterne.

Log ind på din netbank og dan dig et overblik over alle dine månedlige udgifter. Skriv dem ned, og gør det samme med dine indtægter. Træk udgifterne fra indtægterne, og du har dit rådighedsbeløb.

I dit rådighedsbeløb skal du tage højde for, at du også skal have råd til fornøjelse og uforudsete udgifter. Når du har trukket det fra, har du dit reelle rådighedsbeløb. Det er det, du skal betale dit lån af med, så du skal sikre dig, at der er nok luft i økonomien til, at det kan lade sig gøre, uden du går helt fallit.

Tag kun et kviklån, hvis det er nødvendigt

Et kviklån er nemt og praktisk, hvis du mangler et lille beløb her og nu. Det er bestemt ikke beregnet til, at du skal låne mange penge. Det første, du skal spørge dig selvom, er derfor, om du overhovedet har behov for det, du skal låne penge til lige nu.

Hvis det ikke er det, er det måske en god idé at vente til næste måned, hvor du kan købe det uden at skulle låne. Det er altid den bedste løsning, selvom det nogle gange ikke kan lade sig gøre.

Hvis det ikke er muligt at vente, og du har vurderet, at du har nok økonomisk råderum til at tilbagebetale dit lån, kan du roligt optage lånet. Pas dog på med, at det ikke bliver en tilbagevendende vane, der gentager sig hver måned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *